Martin Kosovec predstavlja „Maštariju“, prvi singl nakon pobede u The Voice Croatia!

Pobednik muzičkog takmičenja The Voice Hrvatska – Martin predstavlja svoju dugoočekivanu prvu pesmu pod nazivom „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u takmičenju istakao vokalnim sposobnostima, posebnom bojom glasa, šarmom i kombinacijom nostalgije i mladosti, Martin Kosovec je odneo titulu pobednika ovogodišnjeg izdanja takmičenja The Voice Hrvatska. Muzičar je u karijeru zakoračio singlom „Maštarija“ koji spaja upravo ono čime je Martin privukao veliku pažnju – nostalgiju za nekim minulim vremenima i modernu produkciju kakvoj mladi autor teži. Martin je 23. februara premijerno izveo numeru kao specijalan gost u drugoj polufinalnoj večeri Dore, hrvatskog izbora predstavnika za Pesmu Evrovizije.

Pesma je nastala veoma brzo. Zaista smo se potrudili da što pre izađe i da je premijerno predstavimo na Dori. Nismo ciljali neku jako ozbiljnu baladu, nego nešto malo vedrije, možda i malo neočekivano. Numera jako lako ulazi u uši i radiofonična je. Posebno se zahvaljujem Peggy-ju (Predragu Martinjaku) i Vanni što su napisali ovu pesmu za mene, mojoj diskografskoj kući Universal Music što je tu za mene i što mašta zajedno sa mnom, HRT-u što mi je dao priliku da pesmu predstavim na Dori i svima koji me podržavaju i slušaju“, ispričao je Martin o svom prvom singlu.

Martin Kosovec / Universal Music Serbia

Do saradnje s Vannom došlo je nakon što je umetnica bila Martinova mentorka, koja ga je i dovela do finala i pobede u takmičenju.

Nekako se intuitivno razvila ta spona između Martina i Peggyja - Predraga Martinjaka koji potpisuje muziku za pesmu. Prvo sam došla samo sa sugestijom, bez cilja da autorski učestvujem, ali se kroz proces sve prirodno poklopilo. Numera je dosta zgodna kombinacija moderne muzike, Martinovih ličnih preferencija, ali i nekih starih vremena. Smatram da pesma u tekstu nosi sve elemente s kojima se Martin sjajno može predstaviti publici u svom prvom projektu“, izjavila je Vanna o procesu stvaranja.

Iako je bio jedan od najmlađih kandidata ove sezone The Voice Hrvatska, Martin se već može pohvaliti iskustvom, od kog se posebno ističe njegovo učešće na međunarodnom bluz festivalu u Memfisu sa samo 13 godina. Ljubav prema muzici nasledio je od oca, a ujak ga je nagovorio da se prijavi na takmičenje. Veliki uzori su mu Frank Sinatra, Tom Jones i Engelbert Humperdinck. Pevač je takođe i učenik četvrtog razreda Vazduhoplovne tehničke škole u Velikoj Gorici i odlučan je u nameri da svojim muzičkim avionom doleti sve do vrha top lista.

Izdanje „Maštarija“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:

Slušaj sad