O nama

U Universal Music Group, mi postojimo da bismo oblikovali kulturu kroz moć umetnosti.

Universal Music Serbia je deo Universal Music Group (UMG), globalnog lidera u industriji zabave, sa sveobuhvatnim poslovanjem u snimljenoj muzici, izdavaštvu, prodaji muzičke robe i produkciji audiovizuelnog sadržaja. Sa najopsežnijim katalogom u svim muzičkim žanrovima, UMG identifikuje i razvija umetnike, proizvodi i distribuira najpriznatiju i komercijalno najuspešniju muziku na svetu. Posvećeni kreativnosti, umeću, inovacijama i preduzetništvu, UMG neguje razvoj različitih usluga, platformi i poslovnih modela kako bi proširio umetničke i komercijalne mogućnosti za naše izvođače, i stvorio nova iskustva za fanove i publiku.

Sa sopstvenim, žanrovski raznovrsnim rosterom izvođača, operativnim A&R, digital i marketing timovima u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, uz podršku regionalnog sedišta u Beču i u Berlinu za Centralnu Evropu, Universal Music aktivno pokriva sve teritorije Zapadnog Balkana i značajno doprinosi razvoju regionalnog muzičkog tržišta. Upravo tako, Universal Music Serbia je u mogućnosti da izvođačima sa ovih prostora pruži adekvatnu infrastrukturu za rad, stvaranje i promociju njihove muzike, a našim partnerima vrhunsku uslugu kroz ekspertizu, iskustvo i resurse najveće muzičke kompanije na svetu, UMG.

Uz Universal Music Serbia, deo naše mreže je i Virgin Music Group, Western Balkans. VMG je full-service partner najproduktivnijim nezavisnim preduzetnicima muzičke industrije i talentima u svetu, a kod nas partnerima pruža globalna rešenja, vrhunske i fleksibilne usluge, ravnomerno fokusirani na rad sa regionalnim umetnicima i izdavačima iz podršku ekspertskih timova na vodećim muzičkim tržištima širom sveta.

Deo naših lokalnih i regionalnih operacija je i UMG FOR BRANDS, kreativna entertainment agencija koja strateški, kreativno i operativno radi na stvaranju brendiranih iskustava za klijente širom sveta. Posvećeni UMGB tim u regiji razvija i izvodi koncepte za brendove iz svih oblasti i pomaže im da uz potpuno razumevanje kulture i publike, budu aktuelni, konkurentni i postanu deo globalne priče.

Sa nama je tu i UMPG, najveći svetski publisher i to kroz našu lokalnu etiketu Adria High Energy Edition, administered by Universal Music Publishing u čijem se katalogu nalaze brojna dela regionalno, te globalno priznatih stvaralaca kompozitora i tekstopisca, tik uz najveći katalog globalno priznatih muzičkih dela. Adria High Energy Edition zastupa i pruža kompletne usluge administracije i menadžmenta prava autorima, u potpunosti se oslanjajući na globalnu mrežu i strukturu UMPG.

Universal Music Serbia je tu od 2009. godine i na svim poljima aktivno radi na razvoju lokalne kreativne zajednice, internacionalizaciji i unapređenju muzičkog tržišta u Srbiji.

Naše etikete

Ovo su samo neke od naših globalnih etiketa i kompanija