Imagine Dragons i album „LOOM“: Kruna samospoznaje i kvaliteta koji bend neguje već deset godina

Nakon brojnih singlova i najava koje su publiku držale u neizvesnosti, najuspešniji alt-rok bend 21. veka Imagine Dragons predstavlja svoj šesti studijski album „LOOM“ koji je kruna samospoznaje i fuzija svih zaraznih ritmova koji su proslavili bend

Osim pesama pisanih po dobro poznatoj Imagine Dragons recepturi, novo izdanje sadrži i nešto veselije, ležernije numere kao što je singl „Nice To Meet You“, a pored već poznatih numera, album donosi još sedam potpuno novih pesama.  

Produkciju ovog izdanja u celosti potpisuju članovi benda Imagine Dragons, a u studiju im se takođe pridružio slavni švedski duo Mattman & Robin. Od melanholične numere „Don’t Forget Me“ do fank zvuka 2000-ih na pesmi „Kid“, album donosi i mračne i pozitivne trenutke samorefleksije kroz koje je bend prošao u proteklom periodu, a izdanje je takođe posebno po tome što je usledilo nakon retke pauze od turneja, kada je sastav imao dovoljno vremena da razmisli o novom pravcu svog rada i pruži slušaocima inovativan projekat.  

Kao sastav koji je rešen da reformiše rok muziku i vrati bendove na vrhove top lista, Imagine Dragons ostvario je uspehe kakve nijedan bend njihovog žanra nije postigao do sada, uključujući 160 milijardi slušanja i više od 70 miliona prodatih albuma na globalnom nivou. Grupa je do sada objavila pet studijskih albuma i sa svakog od njih izdvojilo se nekoliko singlova koji su ostvarili status globalnog hita, a uspeh njihove muzike krunisan je i Grammy nagradom za pesmu „Radioactive“ sa njihovog debitantskog izdanja „Night Visions“. Svoj prvi singl sa predstojećeg studijskog albuma „LOOM“ predstavili su u aprilu, a zatim je usledilo i remiks izdanje „Eyes Closed“ na kome se sastavu pridružio J Balvin i pesmi doneo egzotičnu, ali još uvek odvažnu i burnu energiju. Bend u narednom periodu očekuje američka turneja na kojoj će u periodu od jula do oktobra promovisati nove numere, što će ujedno biti i njihova najveća turneja u Americi do sada. Versatilnost i kvalitet glavni su kriterijumi za uspeh koje je bend Imagine Dragons od prvog dana karijere ispunjavao, a album „LOOM“ samo je još jedan u nizu dokaza da je ovaj sastav zaslužio slavu koju poseduje!

Izdanje „LOOM“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:

Slušaj sad