SVEŽE: EYRIE „PHOENIX“

Japanski instrumentalni sastav EYRIE predstavlja svoj debitantski album „PHOENIX“ koji slavi 70 godina istoimene mange čiji autor je slavni Osamu Tezuka

Začetnik moderne mange inspirisao je svojom pričom „Phoenix“ svih deset numera ovog albuma, a svaka pesma donosi određenu scenu kroz njenu muzičku interpretaciju. Uz album, predstavljen je i muzički video sa animacijama za singl „Samsara“. Začetnik moderne mange inspirisao je svojom pričom „Phoenix“ svih deset numera ovog albuma, a svaka pesma donosi određenu scenu kroz njenu muzičku interpretaciju. Uz album, predstavljen je i muzički video sa animacijama za singl „Samsara“.

Na ovom albumu postoje priče koje žive iz dana u dan kao što živimo i mi, kao i mnogo života koji su izvan ljudskih bića. I pre hiljadu godina i nakon još ovoliko hiljada koje su pred nama, ljudi su imali i imaće iste emocije kao mi. Nadamo se da će svako ko sluša album uspeti da osmisli sopstvenu interpretaciju ove priče“, napisao je sastav na svom zvaničnom Instagram profilu povodom izlaska albuma.

Klavijaturistkinje Eiko Suzuki i Rina Kohmoto, zajedno sa bubnjarom Takutom Yamachika, uplovili su u svet instrumentalne muzike 2021. godine, objavivši mnoštvo singlova, nakon čega je konačno usledilo i studijsko izdanje od deset pesama. Sva tri člana benda diplomirala su na Univerzitetu Kalifornije, odnosno Berkli univerzitetu, i poseduju izuzetno muzičko obrazovanje. U oktobru će bend stati na binu i svoj muzički projekat predstaviti publici u okviru „PHOENIX“ turneje, a izlazak njihovog debitantskog albuma jasno poručuje da je ovo idealan trenutak da pokažu svoj pun potenijal i skrenu pažnju na moći nstrumentalne muzike!

Izdanje „PHOENIX“ je u Srbiji dostupno na svim streaming servisima:

Slušaj sad