SVEŽE: LIANA FLORES „Flower of the soul“

Britansko-brazilska umetnica u usponu, Liana Flores predstavlja svoj debitantski album „Flower of the soul“ koji će slušaoce opčiniti bajkovitim tonovima utopljenim u britanski džez i bossa novu

Umetnica kroz 11 pesama ističe moć prirode i koristi njene eterične motive poput kiše, sunca, leptira i drugih lepota, što ove numere zapravo čini poezijom propraćenom muzikom.

Ovo je album koji istražuje teme prirode i nestalnosti stvari na ovom svetu. Izdanje se bavi tenzijom i povezanošću ljudi i prirode, kao i svim promenama i konstantama u vremenima transformacije. Na pesmi „Butterflies“ mi se pridružuje Tim Bernardes, čiji vokali i gitara su poseban momenat na albumu. Numera se bavi trenutkom između dve faze u životu – kada se jedna faza završava, a druga tek treba da počne“, ispričala je Liana Flores o inspiraciji za eterične numere koje čine ovaj album.

Odrastajući u malom gradu na jugu Norfolka, Liana Flores je od malih nogu primećivala svoj talenat za muziku i fantastičan sluh, nakon čega su usledili časovi klavira, a kasnije i gitare. Iako je pod uticajem okoline britanski folk ukorenjen u njen zvuk, lako se može primetiti da Liana ceni i korene svoje majke i temeljno istražuje bossa novu kao žanr. Svoju muziku Liana će predstaviti publici uživo na letnjim i jesenjim koncertima u Engleskoj i Americi, a s obzirom da u septembru ima zakazane nastupe skoro svake večeri bez izuzetka, nema sumnje da je muzičarkina autentičnost na ceni i da će se za njene bajkovite tonove tražiti karta više!

Izdanje „Flower of the soul“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:

Slušaj sad