SVEŽE: TOWA BIRD „American Hero“

Talentovana filipinsko-britanska umetnica u usponu, Towa Bird predstavlja svoj debitantski album „American Hero“ čije romantične priče i uzbudljivi gitarski rifovi donose nostalgiju za 2000-im godinama

Umetnica kroz 13 numera ilustruje delikatne emocije iz svojih životnih iskustava, a ono što ovaj album čini autentičnim je njegova mešavina pop i alt-rok muzike – već na prvo slušanje oseća se uticaj producenta Alexander 23 koji sarađuje sa pop-rok zvezdom Oliviom Rodrigo.

 Ovo su pesme u kojima sam potpuno iskrena povodom svoje fluidne seksualnosti i prirode takve ljubavi. U svemu tome ima mnogo ranjivosti, patnje i borbe sa teškim emocijama. Odrasla sam uz mnogo muzike koja se vrti oko privlačenja muške pažnje, a ovaj album je mnogo više nešto što bih volela da sam i sama imala kao dete”, ispričala je Towa Bird o temama koje obrađuje na novom izdanju.

Uplovivši u svet muzike sa samo 14 godina, Towa je nastupala sa svojim bendom od malih nogu, a zatim je muzičku karijeru prekinula zarad obrazovanja. Međutim, muzika ju je nedugozatim ponovo prizvala, i umetnica od tog dana svoj život posvećuje gitari i pisanju muzike za sebe i druge izvođače. Njen rad su u proteklom periodu hvalila slavna imena kao što su Willow Smith i Tyler, The Creator, a privukla je i posebnu pažnju globalne pop senzacije Reneé Rapp sa kojom je nastupala na turneji. Cenjeni Rolling Stone je Towu nazvao „budućom pop senzacijom“, a njeno debitantsko izdanje poručuje da je umetnica spremna da postane omiljena buduća pop-rok ikona.

 

Izdanje „American Hero“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama:

Slušaj sad